Certificering

NEN-EN 1090

“NEN-EN

“NEN-EN

Sinds 2015 is Rotako B.V. gecertificeerd voor de norm NEN-EN 1090. Door deze certificering zijn wij bevoegd een CE markering af te geven voor constructies, trappen, leuningen en bordessen uitvoeringsklasse EXC2 die door ons zijn ontworpen, berekend en vervaardigd. Vervolgens kunnen we deze monteren met onze VCA gecertificeerde montageafdeling. Naast het opstellen en implementeren van het Factory Production Control systeem (FPC) zijn de afgelopen jaren onze medewerkers gecertificeerd voor het lassen. Daarnaast hebben we een gediplomeerd lascoördinator (European Welding Coordinator volgens de EN ISO 14731).

VCA**

VCA

Omdat Rotako BV regelmatig bij opdrachtgevers werkt met onderaannemers zijn wij VCA** gecertificeerd.

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers en is bedoeld om veiliger te werken en het aantal ongevallen te verminderen. In feite is VCA veel meer dan een checklist. Het is een veelzijdig programma waarmee dienstverlenende bedrijven worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem. Door steeds meer opdrachtgevers wordt het VCA-certificaat verplicht gesteld. VCA-certificatie is bedoeld voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met verhoogd risico in een risicovolle omgeving. Vaak gaat het om constructie- of onderhoudswerkzaamheden die plaatsvinden op bouwterreinen, in fabrieken en werkplaatsen en bij installaties.

ISO 9001

ISO

Rotako Verspaning BV heeft de manier van werken vastgelegd en vergeleken met de ISO 9001 norm. Sinds 2011 zijn wij ISO 9001 gecertificeerd.
ISO 9001 is een model dat uitstekend gebruikt kan worden bij de kwaliteitsborging van de primaire processen van zowel produktie- als van dienstverlenende bedrijven.

Herwaarmerken

Herwaarmerken

Rotako Verspaning BV is bevoegd om materialen te herwaarmerken.
Naast het aanpassen van flenzen en fittingen zijn wij hierdoor ook in staat en bevoegd om uit stafmateriaal en/of smeedstukken volledige eindproducten te vervaardigen.